2023: Κι όμως αυτή μπορεί να είναι η χρονιά σας

30/12/2022

Έτσι θα κατακτήσετε κάθε στόχο σας το 2023!

Μπορεί να σας τρομάζει η λίστα με τα resolutions που διαμορφώνονται στο μυαλό κάθε φορά που πλησιάζει το τέλος του έτους, παρόλα αυτά, αυτή μπορεί όντως να είναι η χρονιά σας! Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε καινούρια χρονιά δεν προορίζεται να λειτουργήσει απαραίτητα ως καταλύτης για σαρωτικές αλλαγές, αλλά ως έναυσμα για μία νέα αρχή που μπορεί να σας βρει σταδιακά.  Αυτή είναι μια εποχή που οι πολλοί από εμάς αναλογιζόμαστε τη συμπεριφορά του περασμένου έτους και δίνουμε την υπόσχεση να κάνουμε θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. «Ο καθορισμός μικρών, εφικτών στόχων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αντί ενός μοναδικού, συντριπτικού στόχου την 1η Ιανουαρίου, μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε ό,τι κι αν επιδιώκετε», λέει η ψυχολόγος Lynn Bufka, PhD. «Να θυμάστε, δεν είναι το μέγεθος της αλλαγής που έχει σημασία, αλλά η πράξη της αναγνώρισης ότι η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι σημαντική και η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί το πολυπόθητο ένα βήμα τη φορά.»

Μετατρέποντας κάθε νέα απόφασή σας σε ρεαλιστικό σενάριο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τις τηρήσετε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενσωματώνοντας την υγιεινή συμπεριφορά στην καθημερινότητά σας. Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά πράγματα που μπορεί να κάνετε.

Ξεκινήστε από μικρά πράγματα

Πάρτε αποφάσεις που πιστεύετε ότι μπορείτε να τηρήσετε. Αν, για παράδειγμα, ο στόχος σας είναι να ασκείστε συχνότερα, προγραμματίστε τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο αντί για επτά. Αν θα θέλατε να τρώτε πιο υγιεινά, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το επιδόρπιο με κάτι άλλο που σας αρέσει, όπως φρούτα ή γιαούρτι, αντί να βλέπετε τη διατροφή σας ως μια μορφή «τιμωρίας».

Αλλάξτε μία συμπεριφορά κάθε φορά

Οι τοξικές συμπεριφορές αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, η αντικατάσταση αυτών με καινούριες, πιο υγιείς απαιτεί χρόνο. Μην πελαγώνετε και μη νομίζετε ότι πρέπει να επαναξιολογήσετε τα πάντα στη ζωή σας. Αντ’ αυτού, φροντίστε να εστιάσετε σε μία αλλαγή κάθε φορά.

Μιλήστε γι’ αυτό

Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Εξετάστε επίσης το ενδεχόμενο να ζητήσετε υποστήριξη από έναν ψυχολόγο με τον οποίο θα συζητήσετε όλα όσα σας απασχολούν και θα στοχεύσετε στην άμεση αντιμετώπισή τους. Το να έχετε κάποιον να μοιραστείτε τους αγώνες και τις επιτυχίες σας κάνει το «ταξίδι» σας προς την ψυχική ανάταση πολύ πιο εύκολο. Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική – μην την αμελείτε! 

Τέλος, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας

Η τελειότητα είναι ανέφικτη. Να θυμάστε ότι τα μικρά παραστρατήματα κατά την επίτευξη των στόχων σας είναι απολύτως φυσιολογικά. Μην τα παρατάτε εντελώς επειδή απολαύσατε ένα επιδόρπιο και «παραβιάσατε» τη δίαιτά σας ή επειδή παραλείψατε μία μέρα την προπόνησή σας, επειδή προέκυψε δουλειά. Όλοι έχουν σκαμπανεβάσματα – αποφασίστε να ανακάμψετε από τα λάθη σας και να επανέλθετε στο σωστό δρόμο!

Σε όλα αυτά, μπορεί να σας βοηθήσει το Find your Way, που εκτός από έναν πολύ καλό σύμβουλο σε αυτό το ταξίδι προς τον καινούριο καλύτερο εαυτό σας, θα σας προσφέρει τις κατάλληλες κατευθύνσεις και μαζί, θα κατακτήσετε κάθε νέο στόχο για τη νέα χρονιά. Με τις τρεις υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τόσο συνεδρίες με ψυχολόγο και διατροφολόγο, θα ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα γυμναστικής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. 

Ξεκινήστε τώρα!

Ανακαλύψτε, επίσης, τα πακέτα με τις υπηρεσίες μας εδώ

By Βασιλική Δουκουμοπούλου.