Πώς να αναλάβεις δράση και να αισθάνεσαι περισσότερη ανακούφιση

Η αναβλητικότητα είναι στην εποχή μας ένα συχνό φαινόμενο. Βάση ερευνών, σχεδόν το 20% των ενηλίκων αναβάλλουν υποχρεώσεις στην καθημερινότητά τους. Η αναβολή των καθηκόντων συχνά οδηγεί σε άγχος και αίσθημα ενοχής. Ή μήπως και όχι?
Πάμε να δούμε 4+1 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να οργανώνεις καλύτερα την ημέρα σου, να είσαι πιο παραγωγική και να μην.. το αφήνεις για αύριο!
#1 Ζήσε τη μέρα σου σα να είναι η τελευταία

Εντάξει.. αυτό ακούγεται (ή καλύτερα διαβάζεται) λίγο μακάβριο. Με αυτή τη φράση σκέψου ποια πράγματα έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει και να εκτελέσεις όλες σου τις ενέργειες, τις πιο ευχάριστες και τις όχι και τόσο. Επιπλέον, θα σε βοηθήσει να ζεις κυριολεκτικά την κάθε μέρα και να την απολαμβάνεις. Μην ξεχνάς, η ζωή δεν έχει μόνο ευχάριστα, είσαι ικανή να διαχειριστείς τα πάντα!
#2 Γράψε
Το γράψιμο, είτε στην παραδοσιακή του μορφή είτε σε ηλεκτρονική, είναι ένας τρόπος να μην ξεχνάς ούτε να διαγράφεις τα πράγματα που έχεις να κάνεις. Θα βοηθούσε το σημειωματάριό σου να έχει ημερομηνίες για να μην αφήνεις τίποτα για άλλη μέρα. Μπορεί να είχες ήδη σκεφτεί αυτή την τεχνική, μήπως ήρθε η ώρα να το ξεκινήσεις? Εδώ θα βρεις το My Journal για να καταγράφεις την ημέρα σου και να διαχειριστείς πιο εύκολα την αναβλητικότητα.

#3 Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί?
Αν σε απασχολεί έντονα το αν είναι η κατάλληλη περίοδος, αν είσαι ικανή να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι, αν θα τα καταφέρεις, αν αξίζει.. τότε διέγραψε όλες αυτές τις σκέψεις και απάντησε σε αυτή την ερώτηση. Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί? Κυριολεκτικά, ποιο είναι το χειρότερο σενάριο? Οραματίσου εσένα με τον σκοπό σου και χωρίς τον σκοπό σου. Ποια εκδοχή σου είναι η καλύτερη? Να θυμάσαι πως αν δεν τολμήσεις.. δεν θα μάθεις ποτέ που μπορείς να φτάσεις.
#4 Ρώτα την άποψη ενός άλλου

Αναβάλλεις συνεχώς κάτι. Είτε αυτό είναι μία εργασία είτε αυτό είναι ένα νέο ξεκίνημα. Ή οτιδήποτε. Επικοινώνησε τον προβληματισμό σου. Θα σε βοηθούσε αν μιλήσεις σε κάποιον που να έχει βιώσει το ίδιο συναίσθημα με εσένα ή που είναι ένα βήμα πιο μπροστά στο στόχο που θέλεις εσύ να φτάσεις. Για να είναι ένα βήμα μπροστά, πιθανώς αυτό το βήμα να αξίζει τον κόπο. Έτσι, θα ανακουφιστείς και θα βρεις τη δύναμη να προχωρήσεις και να μην το αφήνεις για αύριο.
#5 Μήπως κουράστηκες να το σκέφτεσαι?

Μήπως η σκέψη του “αν”, σε έχει κουράσει? Μήπως ήρθε η στιγμή για δράση? Πότε ήταν η τελευταία φορά που επένδυσες σε σένα? Που έκανες κάτι για σένα κι ας ήταν λάθος. Μην αφήνεις αυτή τη σκέψη να τριγυρίζει στο μυαλό σου καθημερινά και ακατάπαυστα. Κάνε το πράξη.
ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ