5 πρωινές συνήθειες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

19/11/2023

Πώς ξεκινάει η μέρα σου?

Πολλές από εμάς συνηθίζουμε να ξυπνάμε απότομα για να προλάβουμε να φύγουμε γρήγορα για δουλειά, χωρίς να παίρνουμε χρόνο για τον εαυτό μας, Αυτή η μισή ώρα παραπάνω στο κρεβάτι είναι πολύτιμη ή τελικά μας προκαλέι ένταση? Μην ξεχνάς πως είναι σημαντικό κάθε σου νέα συνήθεια να ταιριάζει στα θέλω σου και να μην σε πιέζει!

Πάμε να βρούμε μαζί 5 συνήθειες που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα για ξεκινάς τη μέρα με όρεξη και ενέργεια!

1. Βάλε μουσική

Η μουσική θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου γεμάτη καλή διάθεση. Προτίμησε ένα χαλαρωτικό mix που δεν θα σου προκαλεί ένταση. Ή μάλλον.. προτίμησε το είδος που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα! Είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός με τον πρωινό σου καφέ, ιδίως τις πολύ πρωινές ώρες που η πόλη είναι ήσυχη και τα χρώματα του ουρανού μοναδικά. Η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης και σίγουρα η καλύτερη πρωινή παρέα. Εδώ θα βρεις τη δική μας αγαπημένη playlist του spotify!

https://open.spotify.com/embed/playlist/37i9dQZF1EVHGWrwldPRtj?utm_source=generator

2. Απέφυγε το κινητό

Ποια είναι η πρώτη σου κίνηση όταν ξυπνάς? Οι έρευνες δείχνουν πως το 80% των ατόμων κοιτάζουν πρώτα την οθόνη του κινητού τους. Δυστυχώς, αυτό είναι και το πιο μεγάλο δείγμα εθισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολύ συχνά μια είδηση μπορεί να μας ταράζει και η απότομη έκθεσή μας στο φως της οθόνης μετά τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στην ψυχική μας υγεία. Πάρε λίγο χρόνο για σένα και προτίμησε το scrolling αφού κάνεις την πρωινή σου ρουτίνα περιποίησης.

3. Κίνησε το σώμα σου

Αφιέρωσε 10 λεπτά από την πρωινή σου ρουτίνα για να δώσεις λίγη κίνηση στο σώμα σου. Μπορείς να το συνδυάσεις με τη μουσική είτε μπορείς να κάνεις ένα ενεργητικό mobility που θα σου δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Επιπλέον, αυτό θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σου να ενεργοποιηθεί μετά την ξεκούραση.

4. Φάε πρωινό

Φανταζόσουν ποτέ πως το 50% σχεδόν των ανθρώπων δεν τρώνε πρωινό? Σύμφωνα με μία έρευνα της Ierax Analytix οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να τρεφόμαστε ισορροπημένα. Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο πρωινό?

  1. Πρωτεΐνη, όπως γιούρτι
  2. Υδατάνθρακα αργής απορρόφησης, όπως βρώμη
  3. Φρούτο, όποιο προτιμάς
  4. Καλά λιπαρά, όπως αμύγδαλα

*Πιες ένα ποτήρι νερό πριν το πρωινό σου γεύμα*

5. Journaling

Το γράψιμο μπορεί να αποτελέσει θεραπευτική διαδικασία για σένα, ιδίως σε μια ήσυχη στιγμή της ημέρας όπως είναι το πρωί. Το journaling θα σε βοηθήσει να θέσεις τους ημερήσιους στόχους, να οργανώσεις το πρόγραμμά σου και να έχεις μια προσωπική στιγμή με τα θέλω σου. Όταν καταγράφουμε ένα στόχο, έχουμε κάνει ήδη ένα βήμα κοντά του. Είναι η έμπρακτη υπόσχεση προς τον εαυτό μας. Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις? Βρες το Journal σου εδώ!

Μήπως τελικά ισχύει το… “η καλή μέρα από το πρωί φάινεται?”

el