5 σημάδια που δείχνουν πως χρειάζεσαι μια αλλαγή

17/09/2023

Αλλαγή! Άλλες μας τρομάζει και μόνο η ιδέα και άλλες δεν ζούμε χωρίς αλλαγές στη ζωή μας. Για εμένα που γράφω τώρα αυτό το άρθρο, η αλλαγή με “θρέφει”. Είναι ένα μέσο για να μη μένω στάσιμη. Όσο το φοβάμαι, τόσο το κυνηγώ. Ωστόσο οι αλλαγές μου είναι πολύ συχνές και αυτό συχνά μου προκαλεί ένταση. Πολλές φορές όμως τα ρίσκα της αλλαγής μπορεί να μη σου αποφέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Από την άλλη, η σταθερότητα σου προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά.

Τι αντέχεις περισσότερο? Την ευθεία ή την στροφή?

Σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεσαι, αυτά τα 5 σημάδια θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις πως ίσως χρειάζεται να κάνεις μια αλλαγή.

  1. Δεν έχεις ενέργεια

Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Φυσικά, η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή βοηθούν, καθώς αυξάνουν τα επίπεδα ενδορφινών, ωστόσο αν δεν βελτιωθεί η ψυχολογική σου κατάσταση, η καθημερινότητα ίσως παραμείνει η ίδια. Το να μην έχεις ενέργεια αντανακλάται και στην κοινωνική σου ζωή, καθώς ίσως δεν έχεις όρεξη και ενέργεια να δεις φίλους/φίλες, στη σεξουαλική σου ζωή, που σημαίνει πως οι ερωτικές σου συνευρέσεις μειώνονται και φυσικά στην εργασία σου, όπου δε αισθάνεσαι δημιουργική.

2. Έχεις άστατο ύπνο

Ο ύπνος σου είναι γεμάτος διαλείμματα και σκέψεις. Είτε ξυπνάς συχνά για μια γρήγορη βόλτα στην τουαλέτα, είτε στριφογυρίζεις για ώρες μαζί με τις σκέψεις σου. Ο ύπνος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ποιότητας της υγείας μας. Γι’ αυτό σου προτείνω να γράφεις τις σκέψεις σου πριν κοιμηθείς και να αποτυπώσεις τα επόμενά σου βήματα με χρονοδιάγραμμα.

3. Έχεις συχνά νεύρα

Αν ξεσπάς συχνά και νιώθεις πως όλα σου φταίνε, τότε μάλλον έχεις ανάγκη μια αλλαγή. Ίσως δεν φταίνε όλοι οι άλλοι και θα σε βοηθήσει να το σκεφτείς πιο αντικειμενικά. Μπορεί να μην είναι ριζική αλλαγή, αλλά έστω και αλλαγή παραστάσεων. Κάνε ένα ταξίδι για να αναδιαμορφωθείς. *Ακολούθησε το ένστικτό σου.

4. Ξεχνάς συχνά

Το να ξεχνάς και να χάνεις τη συγκέντρωσή σου είναι δείγματα πως η ρουτίνα σου σε έχει βάλει σε μία ευθεία γραμμή από την οποία δεν έχεις μάθει να αποκλίνεις. Καθετί εκτός καθημερινότητας σε βγάζει εκτός προγράμματος και ίσως το παραβλέψεις. Ωστόσο, ένα νέο challenge, ένα hobby και ένα journal, θα σε βοηθήσουμε να θέσεις νέους στόχους, να γνωρίσεις νέες πτυχές και ταλέντα σου και να κάνεις μια αλλαγή.

5. Έχει καιρό να αλλάξει κάτι?

Πότε έκανες μια αλλαγή που να επηρέασε τη ζωή σου? Πώς αισθανόσουν τότε? Έξω από τα νερά σου ή γεμάτη ενέργεια και δημιουργικότητα? Αν δεν απολαμβάνεις πραγματικά την καθημερινότητά σου, τότε είναι καιρός να δράσεις και να κάνεις πράγματα για σένα.

Κάθε αλλαγή είναι επιλογή μας, αν δεν πάρεις το ρίσκο, δε θα μάθεις ποτέ το αποτέλεσμα! It’s your time to shine!