
Δοκιμάστε αυτές τις υγιεινές μπάρες από λεμόνι asap και θα μας θυμηθείτε!
Το καλοκαίρι όλες έχουμε ανάγκη από μια γλυκιά αλλά παράλληλα ελαφριά και δροσιστική γεύση. Εάν ανήκετε στις fan των γλυκών εδεσμάτων και βρίσκεστε σε διατροφή ή απλώς προσέχετε τι καταναλώνετε, μην εγκλωβίζεστε σε περιορισμένες επιλογές. Παρακάτω σας έχουμε την ιδανική λύση για εσάς που αναζητάτε μια γλυκιά απόλαυση χωρίς θερμίδες.
Αυτές οι υγιεινές μπάρες λεμονιού είναι φτιαγμένες με μια βουτυράτη κρούστα και καλύπτονται από μια κρεμώδη γέμιση λεμονιού! Χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη, αποτελούν το τέλειο επιδόρπιο χωρίς γλουτένη που έχει λιγότερες από 100 θερμίδες ανά μερίδα!
The recipe

Υλικά
Για την κρούστα
•Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Επιλέξτε ένα αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη)
•Γλυκαντικό σε κόκκους της επιλογής σας
•Αλάτι (Μόνο μια πρέζα για να εξισορροπήσετε τα γλυκά συστατικά)
•Βούτυρο χωρίς γαλακτοκομικά
Για τη γέμιση
•Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και πάλι, χρησιμοποιήστε ένα αλεύρι χωρίς γλουτένη)
•Γλυκαντικό σε κόκκους της επιλογής σας
•Αυγά (Σε θερμοκρασία δωματίου)
•Χυμός λεμονιού (Προτιμάται ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτός από το μπουκάλι)
•Γλυκαντικό σε σκόνη (Προαιρετικά, αλλά για να το πασπαλίσετε από πάνω)
Εκτέλεση
Πώς φτιάχνετε υγιεινές μπάρες λεμονιού;
Ξεκινήστε με την προετοιμασία της κρούστας. Σε ένα μίξερ, συνδυάστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Μεταφέρετε σε ένα ταψί 8 x 8 ιντσών με επένδυση και ψήστε στους 170C για 20-22 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφαιρέστε την κρούστα από το φούρνο και ετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το αλεύρι και το γλυκαντικό μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα αυγά και το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τώρα, ρίξτε τη γέμιση πάνω στην ακόμα ζεστή κρούστα. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο και ψήστε για άλλα 25 λεπτά ή μέχρι η γέμιση να μην μένει σταθερή όταν την κουνάτε.
Βγάλτε τις μπάρες λεμονιού από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς. Κοσκινίστε από πάνω το γλυκαντικό σε σκόνη και βάλτε τις στο ψυγείο για μία ώρα, για να σταθεροποιηθούν ακόμη περισσότερο.
Απολαύστε!