Γιατί έχουμε πιο ανεβασμένη διάθεση το καλοκαίρι; 

13/08/2023

Αλλά και πώς μπορούμε να τη διατηρήσουμε και τον υπόλοιπο χρόνο! 

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι έχετε καλύτερη διάθεση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Μα φυσικά αυτό είναι εξαιρετικά συνηθισμένο και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει. 

Ο κρύος καιρός έχει και αυτός τις θετικές του στιγμές – αλλά για μεγάλο μέρος του χρόνου, ο χειμώνας σημαίνει πολλές μέρες μέσα στο σπίτι! Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι είναι μια εποχή που οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο έξω, περιτριγυρισμένοι από τη φύση και απολαμβάνοντας υπαίθριες δραστηριότητες. 

Όλα αυτά, συν πολλά ακόμα, οδηγούν σε μια πιο ευτυχισμένη συναισθηματική κατάσταση το καλοκαίρι. 

Παρακάτω, συλλέξαμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να νιώσετε μια θετική μεταβολή στη διάθεσή σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πώς μπορείτε να διατηρήσετε αυτό το συναίσθημα κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. 

1. Ο ήλιος χρησιμεύει ως “booster” της διάθεσης

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι περνάμε πολλές ώρες στον ήλιο. Κάνοντάς το αυτό βοηθάμε στο να αυξηθεί σημαντικά η διάθεσή μας, καθώς η έκθεση μας στον ήλιο συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης – της ορμόνης της χαράς. 

Ένας τρόπος για να επιτύχετε παρόμοια αποτελέσματα τον χειμώνα είναι να βρείτε υπαίθριες χειμερινές δραστηριότητες που σας αρέσουν, όπως το snowboard και το σκι. 

2.Περνάμε περισσότερο χρόνο έξω  

Το καλοκαίρι, περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο έξω στη φύση. Υπάρχουν πολύ περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε τους θερινούς μήνες, όπως να πάτε στην παραλία, να χαλαρώσετε στην πισίνα, να επισκεφθείτε ένα υπαίθριο εστιατόριο, να παρακολουθήσετε μια υπαίθρια συναυλία και πολλά άλλα. 

3. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ν’ ασκηθούμε

Σε περιόδους με πιο ζεστό καιρό, οι άνθρωποι έχουν περισσότερα κίνητρα για να γυμναστούν. Το καλοκαίρι, είμαστε συχνά πιο προσεκτικοί, ανήσυχοι και έτοιμοι να αδράξουμε την ημέρα. Ενώ το κίνητρο για το ιδανικό -για τον καθένα- beach body δεν λείπει ποτέ! 

Μόλις αποκτήσετε μια σωστή work out ρουτίνα, θα είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να ασκείστε. Να θυμάστε ότι η γυμναστική μας βοηθά να νιώθουμε πιο υγιείς, δυνατοί και ευτυχισμένοι, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε αυτή την τάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για να διατηρήσετε τη διάθεσή σας ανεβασμένη.

4.Πηγαίνουμε περισσότερα ταξίδια και κάνουμε διακοπές 

Είναι προφανές ότι τα ταξίδια και οι μέρες που μένετε off-work είναι πολύτιμες. Όλοι αισθανόμαστε καλύτερα όταν ξεκουραζόμαστε, ενώ ο συνδυασμός της «πνευματικής διαφυγής» με νέες εμπειρίες και βιώματα που ανοίγουν καινούριους ορίζοντες είναι ο απόλυτος για να νιώσουμε ευτυχία! 

5.Γινόμαστε πιο κοινωνικοί 

Σκεφτείτε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να παρευρεθείτε σε διάφορα social events αλλά και περιστάσεις ως καλεσμένοι και οικοδεσπότες! Το να κοινωνικοποιείστε με γνωστούς, φίλους αλλά και κάνοντας νέες γνωριμίες είναι το «κλειδί» για μια ευτυχισμένη ζωή!