Γιατί και πως να εντάξετε το journaling στην καθημερινότητά σας! 

26/03/2023

Εισάγετε το γράψιμο στη ζωή σας και «αλλάξτε» σελίδα! 

Πλέον ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων διακατέχεται από άγχος, στρες, έλλειψη στόχων ή τελειομανία – συναισθήματα που μας ωθούν στην καταπίεση και τελικά, σε περισσότερο άγχος. Εάν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ξυπνάει στη μέση της νύχτας ή να μην μπορεί καν να κοιμηθεί το βράδυ, τότε σίγουρα αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παραπάνω. 

Το journaling είναι μία μέθοδος, που θα αποβάλλει αποτελεσματικά το περιττό στρες για οποιαδήποτε κατάσταση στην καθημερινότητά σας και θα σας κάνει να ξυπνάτε κάθε μέρα με το χαμόγελο! 

Τι ακριβώς είναι; 

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποτύπωση των σκέψεων, των στόχων και των συναισθημάτων μας σε ένα journal. Πολλοί celebrities εδώ και μερικά χρόνια έχουν καθιερώσει στη ζωή τους το journaling, αποτελώντας το πρώτο πράγμα που θα κάνουν όταν ξυπνήσουν. Είναι αλήθεια ότι απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις, γιατί πολύ απλά τις εξωτερικεύει και άρα, τις αποβάλλει από το μυαλό μας. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να το δοκιμάσετε; 

Πώς βοηθάει; 

Ο κυριότερος λόγος που το journaling βοηθάει πραγματικά στην απομάκρυνση του άγχους είναι, επειδή κατευθύνει το άτομο στο να οργανώσει ορθότερα την καθημερινότητά του. 

Όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα, καλό είναι να έχετε στη διάθεσή σας το My Journal, στο οποίο θα καταγράφετε τις σκέψεις σας, το πλάνο της ημέρας, την άσκηση και τη διατροφή σας, τη διάθεση, τον ύπνο και ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε. Μόλις, λοιπόν, ταυτοποιήσετε τους παράγοντες που σας προκαλούν άγχος, θα είστε πλέον σε θέση να θέσετε σε εφαρμογή το πλάνο της εξουδετέρωσής του.

Θέλετε να το δοκιμάσετε κι εσείς; 

Υπάρχουν ποικίλες μέθοδοι για να εφαρμόσετε με πετυχημένο τρόπο το journaling, όπως το My Journal, αλλά σημασία έχει να βρείτε εκείνον που σας αντιπροσωπεύει απόλυτα. 

Μπορείτε, για παράδειγμα, να καταγράφετε οτιδήποτε περάσει από το μυαλό σας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ή μπορείτε να θέσετε σειρά προτεραιότητας στις σκέψεις σας και να τις καταγράφετε σε ημερήσια βάση.

Για να κάνετε ακόμη περισσότερο διασκεδαστική τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά στυλό, μαρκαδόρους ή υπογραμμιστές, ώστε να σημειώνετε όσα εσείς κρίνετε σημαντικότερα και έτσι, να βάλετε το χρώμα στο γραπτό και τις σκέψεις σας!

Κάθε πρωί, που ξυπνάτε, λοιπόν, παρέα με τον καφέ σας μπορείτε να πιάσετε το ειδικό journal και να αρχίσετε να καταγράφετε τα όσα σας απασχολούν.

Πώς θα σας βοηθήσει! 

Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τακτική, γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι η αρνητική ενέργεια θα αποβληθεί από τη ζωή σας και θα νιώθετε ήδη γεμάτοι αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Σημειώνοντας τους προβληματισμούς σας θα συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή σας θα γίνει καλύτερη και ευκολότερη. Τα βράδια θα είστε σε θέση να κοιμάστε καλύτερα, δίχως αϋπνίες ή περίεργα όνειρα. Επιπλέον, ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα είναι η καλύτερη αναγνώριση του εαυτού σας. Μέσα από αυτό το «παιχνίδι των σκέψεων» θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε πτυχές του εαυτού σας, που μέχρι τώρα δεν είχατε ανακαλύψει και θα σας βοηθήσει κατ’ επέκταση να αλλάξετε τα μειονεκτήματά σας. 

Ανακαλύψτε το custom-made My Journal του Find Your Way, που μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή εδώ. 

Ξεκινήστε σήμερα!