Πώς 10 λεπτά μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

26/09/2023

Τεχνικές εξάσκησης του mindfulness. Να είσαι πραγματικά παρούσα.

Αν αναλογιστούμε λίγο τη ζωή και την καθημερινότητα μας, ενδεχομένως να μην έχουμε ούτε 10 λεπτά προσωπικής επαφής με το μέσα μας. 10 λεπτά που απλά θα μείνεις σιωπηλή και θα δεις τα πράγματα από μέσα προς τα έξω.
Το mindfulness με την κυριολεκτική σου έννοια είναι μια τεχνική του να βρίσκεσαι παρούσα σε καθε στιγμή. Να ζεις κυριολεκτικά τη στιγμή.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που απόλαυσες ένα γεύμα; Που θυμάσαι ακόμη τη γεύση του;
Πότε αισθάνθηκες την άμμο στα πόδια σου τόσο έντονα που να μπορείς να την αισθανθείς και αυτή τη στιγμή; Το ήλιο, τη θάλασσα..

Πότε είδες μια εικόνα και την απόλαυσες χωρίς να τη φωτογραφήσεις στο κινητό, αλλά να τη φωτογραφήσεις στη μνήμη;

Η συνειδητοποίηση είναι η αρχή.
Ξεκίνα με 10 λεπτά. Πάμε να ξεκινήσουμε μαζί!

  1. Μείνε απλά 10 λεπτά σιωπηλή σε έναν ήσυχο χώρο. Για αρχή σε οποία στάση θέλεις, όπως νιώθεις άνετα, όπως νιώθεις «ο εαυτός σου». Άκου την αναπνοή σου και δες πώς αντιδράει το σώμα σου. Έλα αντιμέτωπη με τις σκέψεις σου.
  2. Απόλαυσε ένα γεύμα χωρίς να έχεις δίπλα σου κινητό ή οθόνη. Φάε λίγο πιο αργά, νιώσε πώς σε κάνει να αισθάνεσαι η κάθε γεύση.
  3. Περπάτησε 10 λεπτά μόνη στη φύση. Αυτή τη φορά μην βγάλεις το κινητό και αν έχεις το χρόνο περπάτησε περισσότερη ώρα. Θα δεις πως οι καλύτερες ιδέες έρχονται!
  4. Κάνε ένα αληθινό διάλειμμα από τη δουλειά. Απόφυγε να τρως μπροστά στην οθόνη και να απαντάς παράλληλα σε emails . Δώσε το χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει για 10 λεπτά και επέστρεψε πιο δημιουργική.
  5. Όταν αρχίσεις να «αντέχεις» τη μοναξιά σου, θα ξεκινήσεις και να την απολαμβάνεις. Θα είναι μια αρχή για να είσαι παρούσα σε κάθε στιγμή με φίλους, με την οικογένεια και να αφήσεις το μυαλό σου να διαχωρίζει κάθε στιγμή ως μοναδική.

Δώσε στο εγώ σου την προσοχή που του αξίζει!

Ξεκινάμε μαζί! MY WAY SERVICE (findyourway.gr)

el