Πώς να οργανώσετε την ημέρα σας για να κάνετε προπόνηση

09/04/2023

Tips που θα σας βοηθήσουν να μπείτε σε μια αποτελεσματική exercise routine 

Σκέφτεστε να μπείτε σε μια σταθερή ρουτίνα προπόνησης; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το δοκιμάσετε. Έχοντας μια απαιτητική καθημερινότητα, το να βρίσκετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, σίγουρα θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα. 

Γιατί να μην δώσετε προτεραιότητα στην υγεία σας λοιπόν; Παρακάτω αναλύουμε το πώς!  

Βρείτε τον χρόνο και δεσμευτείτε  

Θεωρούμε ότι το να κάνουμε τις προπονήσεις μας πρωί-πρωί είναι ο καλύτερος δρόμος προς την επιτυχία. Προφανώς, αυτό δεν ισχύει για όλους. Το «κλειδί» είναι να καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Ίσως να μην είστε οπαδός του να σηκώνεστε νωρίτερα από ό,τι χρειάζεται, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να δοκιμάσετε ένα νέο πρόγραμμα που θα σας κάνει να ξεκινάτε την ημέρα σας με ευεξία.   

Από την άλλη, αν ανήκετε στους νυχτερινούς τύπους, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τηρήσετε τη δέσμευσή σας αν γυμνάζεστε μετά τη δουλειά! 

Δημιουργήστε ένα ημερήσιο πρόγραμμα στο My Journal σας και καθορίστε πότε μπορείτε πραγματικά να «στριμώξετε» μια προπόνηση.

Πιθανώς να βρείτε εκατομμύρια δικαιολογίες για το γιατί δεν θα μπορέσετε να το κάνετε, οπότε η εύρεση αυτής της μιας ώρας είναι το πρώτο βήμα. Μόλις βρείτε αυτά τα 60 λεπτά, σημειώστε τα στο ημερολόγιό σας και δεσμευτείτε σε αυτά!

Οργανώστε το outfit σας

Είτε γυμνάζεστε με ένα παλιό t-shirt είτε με το αγαπημένο σας κολάν, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό και έτοιμο για χρήση. Αν έχετε επιλέξει να γυμνάζεστε το πρωί, οργανώστε όλα όσα θα χρειαστείτε (ρούχα, παπούτσια, κατάλληλο για τον καιρό εξοπλισμό) από το προηγούμενο βράδυ. Το να ψάχνετε στο σκοτάδι προσπαθώντας να βρείτε ένα ζευγάρι κάλτσες, απλώς θα σας αποτρέψει από το να πάτε για προπόνηση τελικά. 

Extra Tip: Καλό θα ήταν αξεσουάρ όπως θερμός, ακουστικά ή το ηλεκτρονικό σας ρολόι να τοποθετούνται όλα στο ίδιο σημείο και να φροντίζετε να είναι πάντα φορτισμένα.

Αργά ή γρήγορα, όλοι λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο για γυμναστική. Το να παραμένετε οργανωμένοι και να κάνετε τη ρουτίνα σας όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένη, σας γλιτώνει από το να σπαταλάτε πολύτιμες στιγμές ψάχνοντας μανιωδώς τα πράγματά σας. 

Θέστε το ως προτεραιότητα

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στη ζωή που καταλαμβάνουν τον χρόνο μας. Και, δυστυχώς, πολλά από αυτά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της ψυχαγωγίας. Μπορεί να σκέφτεστε ότι σας είναι δύσκολο να απολαύσετε τη γυμναστική, ωστόσο θα πρέπει να θέσετε στο μυαλό σας το work-out ως προτεραιότητα – ακόμα και αν πρέπει να το δείτε και ως δουλειά. Αν κάνετε τις προπονήσεις σας αδιαπραγμάτευτες, όπως κάνετε για παράδειγμα με την πληρωμή των λογαριασμών σας, θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι ο χρόνος όντως υπάρχει. 

Η ένταξη των προπονήσεων στο πρόγραμμά σας εξασφαλίζει ότι έχουν μια θέση σε αυτό όπως κάθε άλλη εργασία. Πάρτε το μέρα με τη μέρα και δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο, καθώς συνηθίζετε την καινούρια σας ρουτίνα.

Χρειάζεστε βοήθεια;

Αν διαβάσατε μέχρι εδώ και σκέφτεστε: «Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνω. Δεν έχω τον χρόνο ή την πρόθεση», τότε οι υπηρεσίες του Find Your Way μπορεί να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας. Give it a chance! 

el