WomenWork-Out: 4 λάθη που καταστρέφουν την προπόνησή σας! 

04/09/2023

Αλλάξτε συνήθειες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την προπόνησή σας και δείτε τη διαφορά. 

Η γυμναστική για εμάς τις γυναίκες συχνά αποτελεί τρόπο διαφυγής από την πίεση της έντονης καθημερινότητας αλλά και ένα μέσο για να διατηρούμε την ισορροπία του σώματος και του πνεύματός μας. Αν όμως η προσπάθειά μας για ένα υγιές και ιδανικό – με βάση τα δεδομένα της κάθε μίας – κορμί δείχνει να μην ευδοκιμεί, τότε μάλλον θα πρέπει να στραφούμε στο πώς κάνουμε μια άσκηση και γιατί αυτή δεν αποφέρει τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τα 4 πιο συχνά και «καταστροφικά»λάθη που οι περισσότερες από εμάς κάνουμε κατά τη διάρκεια της προπόνησής μας. 

1ο Δεν κάνουμε προθέρμανση

Η προθέρμανση πριν από κάθε προπόνηση είναι το ζητούμενο αν θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού σας. Επιπλέον, η αντιμετώπιση του τελευταίου θα επιμηκύνει μόνο το χρονικό διάστημα που δεν μπορείτε να βρίσκεστε στο γυμναστήριο και να εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας. Ένα καλό και σωστό warm-up πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που ανεβάζουν τους καρδιακούς παλμούς (π.χ. γρήγορο περπάτημα) και δυναμικές διατάσεις για να ετοιμάζονται οι μύες για κίνηση! Μην το αμελείτε!

2ο Δεν έχουμε ποικιλία στη ρουτίνα μας

Η ποικιλία σε ό,τι και αν κάνετε είναι πραγματικά το «αλατοπίπερο» της ζωής. Αυτή η ρήση ισχύει όταν πρόκειται για τη ρουτίνα γυμναστικής σας. Ένα τυπικό λάθος είναι να εκτελείτε την ίδια παλιά προπόνηση κάθε φορά που πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Κάτι τέτοιο σας περιορίζει από το να δοκιμάσετε άλλες ευεργετικές ασκήσεις ή/και μηχανήματα και μπορεί να μην παρέχει στο σώμα σας επαρκή χρόνο αποκατάστασης μεταξύ των work-outs. Για να το αποφύγετε αυτό, σχεδιάστε το πρόγραμμα γυμναστικής σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έτσι ώστε να πραγματοποιείτε από μια διαφορετική δραστηριότητα κάθε φορά. Για παράδειγμα, μια μέρα επιλέξτε HIIT, μια μέρα προπόνηση χεριών, μια μέρα για pilates, κ.λπ.

3ο Θέτουμε προτεραιότητα στο cardio

Το cardio είναι μια αποτελεσματική μορφή προπόνησης που είναι γεμάτη με πλεονεκτημάτα. Για παράδειγμα, μια σταθερή καρδιαγγειακή προπόνηση, όπως το κολύμπι, η ποδηλασία, η κωπηλασία, το τρέξιμο ή η πεζοπορία, μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος, να μειώσει το στρες και να ενισχύσει τη διάθεσή σας, να προάγει έναν καλύτερο ύπνο και ακόμη και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ωστόσο, πρέπει να κρατάτε μια ισορροπία καθώς η συνεχής ένταξή της στην work-out ρουτίνα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη γυμναστικής που κάνουν οι γυναίκες και καταστρέφουν τη συνολική πρόοδό τους. Μπορεί να φαίνεται ένας καλός τρόπος προθέρμανσης, αλλά απαιτεί πολλή από την ενέργεια του σώματος, και αν κάνετε ένα έντονο πρόγραμμα cardio στην αρχή της προπόνησης, μπορεί να είστε πολύ κουρασμένες για να κάνετε μια αποτελεσματική άσκηση με βάρη μετά ας πούμε. 

4ο Δεν τρώτε αρκετά όταν προπονήστε  

Η άσκηση και η διατροφή συμβαδίζουν. Μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε τι είναι καλύτερο να καταναλώσετε την ώρα της προπόνησής σας, όταν ακολουθείτε ένα αυστηρό πρόγραμμα γευμάτων. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να τρώτε υδατάνθρακες πριν από την προπόνηση για να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται, αλλά και να προσθέτετε πρωτεΐνες στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε οι μύες σας να μπορούν να ανακάμψουν.

Για να ισορροπήσετε και να μπείτε στο πρόγραμμα που αναζητείτε, η πιο ολοκληρωμένη λύση είναι ο κύκλος MY WAY. Σας πειμένουμε!